• Neem contact op:010 200 4227
  • Ons adres:Voorschoterlaan 65 B, Rotterdam
  • Openingstijden:08:15 - 17:00 uur

Behandelingen

Bij Tandzorg Kralingen Lusthof hebben we alles in huis voor complete mondhygiëne en een gezond gebit. We adviseren om naast de periodieke controle bij de tandarts, ten minste twee keer per jaar een bezoek aan de mondhygiëniste te brengen. Zo kunnen we problemen aan uw tandvlees en gebit in een vroeg stadium behandelen. Daarnaast geeft de mondhygiëniste u persoonlijk advies voor uw mondverzorging, zodat u zelf kunt werken aan de gezondheid van uw gebit.

Heeft u mondklachten? Maak dan direct een afspraak, of schrijf u in als nieuwe patiënt.

Array

Mondhygiëniste behandelingen

Er zijn diverse behandelingen om tandvlees- en gebitsproblemen te voorkomen en om mondklachten te verhelpen. Hieronder staan voorbeelden van behandelingen die de mondhygiëniste uitvoert.

Gebitsreiniging

De mondhygiëniste verwijdert tandsteen en schadelijke bacteriën op de oppervlakte en onder het tandvlees. Daarna wordt het gehele gebit gepolijst zodat alle tanden en kiezen en ook de worteloppervlakken glad worden.

Tandvleesbehandelingen

Op basis van een meting bekijken we de staat van uw mondgezondheid. Als er sprake is van een ontsteking dan zijn er diverse behandelingen mogelijk om het tandvlees gezond te maken en te behouden.

Advies en voorlichting

De mondhygiënist is dé specialist op het gebied van preventie, advies en voorlichting wanneer het gaat om mondgezondheid. We geven daarom altijd een persoonlijk advies op maat om de beste producten en technieken te gebruiken.

Tandaanslag

Tandaanslag is een belangrijke oorzaak van verkleurde tanden. De mondhygiëniste verwijdert tandaanslag door middel van polijsten of reinigen met Airflow. Dit verbetert de uitstraling van uw gebit.

Diagnose

Om de staat van uw mondgezondheid goed in kaart te brengen voeren we diverse metingen uit. Met een goed beeld van uw mondconditie kunnen we problemen aan het gebit tijdig signaleren en voorkomen. Zo voorkomt u onnodige mondklachten en kosten.

Tanden bleken

Bij Tandzorg Kralingen Lusthof kunt u zelf thuis óf in de praktijk veilig uw tanden laten bleken. We hebben diverse professionele bleekbehandelingen. Maak uw tanden op een veilige manier diverse tinten witter, al binnen 1,5 uur!

Periodiek bezoek aan de mondhygiëniste

Om problemen aan uw gebit of tandvlees in een vroegtijdig stadium te herkennen en te bestrijden, is het belangrijk om regelmatig een bezoek aan de mondhygiëniste te brengen. We adviseren om dit, net als een periodieke tandartscontrole, twee keer per jaar te doen. Bij de periodieke afspraak kan de mondhygiëniste oppervlakkige problemen meestal direct verhelpen, zonder dat daar verdere behandelingen of schade aan uw gebit bij komen.

Mondzorg op maat

Bij Tandzorg Kralingen Lusthof maken we een mondzorgplan op maat dat volledig is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Op deze manier kunnen we de staat van uw mondgezondheid goed in kaart brengen en een persoonlijk advies en behandelplan opstellen. Neem gerust contact op voor een diagnose voor de gezondheid van uw gebit.

Behandeling boeken bij mondhygiënist Tandzorg Kralingen Lusthof in Rotterdam

Neem contact op met de praktijk voor het maken van een afspraak voor een controle of behandeling. Ook voor meer informatie over de behandelingen of een persoonlijk advies voor uw gebit bent u van harte welkom bij Tandzorg Kralingen Lusthof.

Array

Veelgestelde vragen

Hoe bepaalt de mondhygiëniste welke behandeling er nodig is?

Om te bepalen welke behandeling er past bij uw gebit en klachten, voert de mondhygiëniste een controle uit. Dit doet ze door middel van een meting van het tandvlees op basis van een DPSI (Dutch Periodontal Screening Index) score.

Wat gaat de behandeling kosten?

De tarieven voor mondhygiënebehandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). De kosten die u zelf voor een behandeling betaalt zijn afhankelijk van hoe u bent verzekerd. Voor behandelingen die meer dan € 250,- kosten, geven we u altijd een kostenbegroting vooraf. Zo heeft u duidelijk inzicht in de kosten.

Wordt de behandeling bij de mondhygiënist door de verzekering vergoed?

Bij kinderen tot 18 jaar vallen de kosten voor mondhygiëniste behandelingen onder de basisverzekering. Voor volwassenen vallen deze bijna altijd onder een aanvullende tandartsverzekering. Wilt u weten of de kosten voor uw behandeling worden vergoed door uw zorgverzekering? Raadpleeg uw zorgverzekeraar.