• Neem contact op:010 200 4227
 • Ons adres:Voorschoterlaan 65 B, Rotterdam
 • Openingstijden:08:15 - 17:00 uur

Mondklachten concept

Bij Tandzorg Kralingen Lusthof helpen we u om diverse mondklachten vroegtijdig op te sporen. Problemen als ongezond tandvlees, slechte adem en gevoelige tanden kunnen vaak nog worden voorkomen voordat ze ontstaan.

Ook als u reeds last heeft van mondklachten kunt u een bezoek brengen aan onze mondhygiënisten praktijk. We maken uw gebit met kwalitatieve zorg en persoonlijke begeleiding snel weer gezond zodat u er de rest van uw leven volop van kunt genieten.
 
Neem contact op

Diverse soorten mondklachten

Het belang van een mooie glimlach en een gezond gebit mag u zeker niet onderschatten. In onze mondhygiënisten praktijk kunt u daarom terecht voor de onderstaande gebitsklachten:

Tandplak

Tandplak is een dun, kleverig laagje dat zich afzet op de tanden. Tandplak, ook wel tandplaque genoemd, is vaak onzichtbaar en bestaat hoofdzakelijk uit opgeloste voedselstoffen, slijm en bacteriën. Het is belangrijk om tandplak dagelijks te verwijderen, omdat anders verkalking kan optreden. Twee keer per dag tanden poetsen en het gebruiken van interdentale hulpmiddelen, zoals flosdraad, ragers of stokers is ontzettend belangrijk voor het verwijderen van tandplak.

Tandsteen

Tandsteen is in feite een verharde laag tandplak die bestaat uit een afzetting van mineralen door bacteriën. Dit uit zich doorgaans als een bruine of gele kleur op de tanden. Tandsteen kan ook onder of op de tandvleesrand gaan zitten, waardoor het tandvlees ontstoken kan raken. Omdat tandsteen erg hard is, kan alleen de tandarts of mondhygiënist het verwijderen. Om mondklachten door tandsteen te voorkomen, raden we aan om minimaal eens per half jaar een bezoek te brengen aan onze praktijk voor een professionele reiniging.

Gevoelige tanden

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft wel eens last van gevoelige tanden. Bijvoorbeeld bij het eten en drinken van koude of juist warme dranken. Ook het inademen van koude lucht kan pijnlijk zijn. Gevoelige tanden kunnen diverse oorzaken hebben:

 • Wijkend tandvlees, bijvoorbeeld door ouderdom of verkeerd poetsen
 • Blootliggend tandbeen of tanderosie, bijvoorbeeld door veel frisdrank
 • Tandenknarsen
 • Glazuurverlies, bijvoorbeeld door verkeerde tandpasta of te vaak poetsen
 • Tandvleesaandoeningen
 • Een gebroken of gebarsten tand

Onze mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in het achterhalen van de oorzaak van uw gevoelige tanden. Vervolgens voorzien ze u van een persoonlijk advies om de gevoeligheid van uw tanden aan te pakken.

Onze mondhygiënisten

Tandarts

Kitty

Werkzame dagen:
Maandag
Dinsdag
Donderdag
Vrijdag

Mondhygiëniste

Hannah

Werkzame dagen:
Maandag
Dinsdag
Zaterdag

Preventie- en orthoassistente

Priscilla

Werkzame dagen:
Dinsdag
Donderdag
Vrijdag

Praktijkmanager

Louise

Werkzame dagen:
Maandag
Dinsdag
Donderdag

Gezwollen of bloedend tandvlees

Roodheid, bloeding of een zwelling is doorgaans een teken van ontstoken tandvlees. Het gehele tandvlees kan ontstoken zijn, maar het is ook mogelijk dat dit alleen plaatselijk is. Tandvleesklachten gaan doorgaans gepaard met een slechte adem of een nare smaak in de mond. Ook doet het vaak pijn bij aanraking.
De mondhygiënisten van Tandzorg Kralingen Lusthof stellen vast of er sprake is van een ontsteking. We behandelen bestaande tandvleesklachten en adviseren u over het voorkomen ervan.

Terugtrekkend tandvlees

Uw manier van poetsen heeft invloed op uw tandvlees. Te zacht, te hard of met een verkeerde tandenborstel poetsen kan bijdragen aan terugtrekkend tandvlees. Bij teruggetrokken tandvlees komen de tandhalzen bloot te liggen. Dit is doorgaans erg pijnlijk.
Regelmatig een bezoek brengen aan onze mondhygiënisten praktijk kan helpen bij het voorkomen van terugtrekkend tandvlees. We geven onder andere advies over welke tandenborstel en tandpasta u het beste kunt gebruiken.

Adres- en contactgegevens

Tandzorg Kralingen Lusthof
Voorschoterlaan 65 B
3062 KH Rotterdam
T: 010 200 4227
E: info@tklusthof.nl

Openingstijden mondhygiënisten praktijk

Maandag: 08:15 – 17:00 uur
Dinsdag: 08:15 – 17:00 uur
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 08:15 – 17:00 uur
Vrijdag: 08:15 – 17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Gesloten

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking aan het tandvlees die verder gaat dan het tandvlees. In sommige gevallen zelfs tot op het kaakbot. Deze vergevorderde tandvleesontsteking kan erg pijnlijk zijn en zorgen voor het aantasten van uw kaakbot, met als gevolg het losser zitten van tanden en kiezen.
Tandzorg Kralingen Lusthof helpt u bij het tijdig bestrijden en voorkomen van parodontitis.

Vieze adem of vieze smaak in de mond

Het hebben van een slechte adem kan diverse oorzaken hebben. Hieronder vindt u de meest voorkomende:

 • Slechte mondhygiëne, met name door bacteriën die achterblijven op de tong
 • Een ontsteking in de mond
 • Een aandoening aan de neus- of keelholte
 • Het volgen van een streng dieet
 • Roken of alcoholgebruik
 • Regelmatig nuttigen van knoflook, uien of andere sterke kruiden/specerijen

We adviseren of behandelen u graag in onze praktijk wanneer u last heeft van een slechte adem of nare smaak in de mond. Maak uw klachten gerust bespreekbaar.

Tanden die losstaan of verschuiven

In een gevorderd stadium van tandvleesontsteking kunnen tanden los gaan zitten en mogelijk zelfs uitvallen. Voldoende poetsen en interdentale hulpmiddelen zoals ragers, flos of stokers spelen een cruciale rol in het voorkomen van losse tanden. Door regelmatig een bezoek te brengen aan onze praktijk verhoogt u de kans op het levenslang behouden van uw tanden.

Schaamte voor het gebit

De kwaliteit van uw gebit kan flink achteruit gaan wanneer u langdurig niet naar de tandarts of mondhygiënist bent geweest. Naast de schade aan uw gezondheid, kan er ook schaamte voor uw gebit ontstaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u niet meer voluit durft te lachen of uw tanden probeert te verbergen op foto’s.
Tandzorg Kralingen Lusthof is gespecialiseerd in het herstellen van uw gebit, zodat u weer stralend door het leven kan.

Tanden bleken

Tanden bleken wordt steeds populairder. Bent u ontevreden over uw gebit omdat uw tanden verkleurd zijn? Met een bleekbehandeling kan Tandzorg Kralingen uw gebit tot enkele tinten witter maken. Tanden bleken met behulp van een bleekbehandeling is echter niet bij iedereen mogelijk. Onze mondhygiënisten beoordelen eerst uw gebit om vast te stellen of u in aanmerking komt voor een bleekbehandeling.

Neem contact op

Heeft u last van bovenstaande klachten of maakt u zich zorgen over de kwaliteit van uw gebit? Maak dan telefonisch een afspraak. Met de onderstaande button schrijft u zich eenvoudig in als u nog geen patiënt bij ons bent. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig.